Kom selv i gang

Med projektet NyNaturfag ønsker vi at øge elevinteressen for naturfagene i grundskolen, ved at bidrage til en forbedring af naturfagsundervisningens rammer plus naturfagslærernes vilkår for at skabe god, spændende og involverende undervisning.

_MG_2142.JPG

Vi ser i dag mange nye, flotte og dyre skoler, hvor naturfagslokalerne ikke ser meget anderledes ud end de gjorde for 50 år siden. Det kan og skal vi gøre meget bedre. De naturfaglige rammer bør afspejle en nutidig undervisningsform, som muliggør, at man også i naturfagene kan vælge mellem mange måder at lære på.

I dette materiale får I et nyt bud på, hvordan man med en anderledes tilgang, få greb og enkle principper, kan skabe bedre og mere varierede naturfagslokaler. Til glæde for jer, når I skal undervise, og ikke mindst til glæde for jeres elever.

Det er både udviklet til jer, som skal bygge nyt helt fra bunden og til jer, som skal renovere og nyindrette.

Materialet kan bruges i alle sammenhænge, hvad enten der er tale om en totalombygning på flere millioner, eller en nyindretning på få hundrede tusinde. Og det kan bruges både i forhold til n/t-lokaler og til de naturfaglige lokaler i udskolingen.

Materialet er bygget op omkring fire faser, og har været afprøvet på flere skoler i Danmark.

Vi ved at materialet fungerer, når man er tro mod det.

Så det er altså jeres første beslutning: At I vil bruge denne tilgang og dette materiale i udviklingen og realiseringen af jeres naturfaglige rum på skolen.

Her kan I få et overblik over de faser I skal igennem

I får en grundig indføring i hver fases formål og aktiviteter, ligesom I bliver guidet igennem processerne med øvelsesvejledninger og redskaber. 

Nutidig undervisningsform

Metoden tager afsæt i et koncept, som er udviklet til at skabe rammer, der understøtter en nutidig, varieret og eksperimenterende undervisningsform, hvor eleverne er aktive og ikke nødvendigvis arbejder med det samme, samtidigt.

I kan læse meget mere om baggrunden for konceptet her på websitet.

KONTAKT

Stian Rasmussen Projektleder, læring, NyNaturfag M. +45 29 66 44 74
sr@katafonden.dk
Kata fonden
3840 5414
Alsion 2
DK-6400 Sønderborg